A húsvét Olaszországban nem csupán vallási esemény, hanem a gazdag kulináris hagyományok ünneplése is. A középpontban különleges édességek állnak, amelyek évszázados tradíciókat őriznek, most ezekkel fogunk egy kicsit jobban megismerkedni.
...az írás még folytatódik, olvasd tovább...Keresi a lehetőségeket, amikkel egy kis olasz életérzést csempészhet a konyhába? Akkor Önnek szól februári akciónk, melynek keretein belül négy héten át tartó ízutazásra invitáljuk! A hónap minden hete új meglepetéseket tartogat, amiket úgy fedezhet fel, hogy azt a pénztárcája sem bánja. Nézzük is meg, milyen akciós olasz élelmiszerek várják februárban!
...az írás még folytatódik, olvasd tovább...Az olasz konyha elképzelhetetlen lenne két meghatározó összetevő: az olívaolaj és a balzsamecet nélkül. Ez a két, látszólag egyszerű alapanyag évszázadok óta formálja az ország, sőt, bátran állíthatjuk, hogy az egész mediterrán térség gasztronómiáját, nem véletlen hát, hogy a legnevesebb olasz gyártók különös figyelmet fordítanak az előállításukra.
...az írás még folytatódik, olvasd tovább...Az olaszok számára a karácsony sokkal több, mint egy csipetnyi békesség az év végén. Ilyenkor az egész család összegyűlik, hogy közösen éljék át a meghitt pillanatokat, emlékezzenek a múltbeli generációkra és átadják a tradíciókat a fiatalabb nemzedékeknek. Mivel az olaszok mélyen vallásosak, szellemi és lelki jelentőséggel is bír számukra a karácsony.
...az írás még folytatódik, olvasd tovább...Az adventi időszak közeledtével az olasz pékségek és cukrászdák kirakatában megjelenik a panettone. Sokkal több ez, mint egyszerű édesség - egy több évszázados történet és mára egy országhatárokon átívelő kulináris különlegesség megtestesítője. A panettone útja a milánói pékségektől a világ legelegánsabb cukrászdáiig igazi sikertörténet!
...az írás még folytatódik, olvasd tovább...Ideje elfelejteni azt a tévhitet, hogy az olasz konyha csupa tészta, és bizony az édes élvezet sem áll meg a tiramisunál. A csokoládé Itáliában is csokoládé, nem is akármilyen!
...az írás még folytatódik, olvasd tovább...A taralli az olasz snackek egyik legkedveltebb fajtája. Az apró, gyűrű alakú sós süteményt hasonlítják a perechez és a szintén olasz grissinihez is, ám valójában sokkal többről van szó egy szimpla rágcsálnivalónál.
...az írás még folytatódik, olvasd tovább...Ha az olasz konyhára gondolunk, a legtöbbünknek valószínűleg nem a szarvasgomba jut eszébe, pedig lenne okunk rá, hiszen az egyik legértékesebb és legkeresettebb alapanyagról van szó.
...az írás még folytatódik, olvasd tovább...Az olasz prosecco világszerte ismert és kedvelt ital, melyből évente nem kevesebb, mint 600 millió palack fogy. De vajon mennyit tudunk erről a méltán népszerű italról? Fedezzük fel együtt a prosecco világát, és nézzük meg, hogyan lehet a segítségével hamisítatlan olasz életérzést varázsolni bármelyik otthonba!
...az írás még folytatódik, olvasd tovább...Olaszország nem csak a lenyűgöző tájakról, a sokszínű kultúráról és az ínycsiklandó ételekről híres, hanem a sör szerelmeseinek is igazi paradicsoma. A gazdag sörfőzési hagyományokkal rendelkező országban számos kiváló, világszerte ismert és elismert sörfőzde található, amelyek egyedülálló ízekkel kényeztetik a fogyasztókat.
...az írás még folytatódik, olvasd tovább...Calabria egyik specialitása, a ‘nduja egy igazi ínyenc csemege. Ha még nem kóstolta, itt az idő, hogy megismerkedjen a különleges olasz szalámival!
...az írás még folytatódik, olvasd tovább...Izgalmas ízekkel és pazar látvánnyal csábít az édesség, aminek még a története sem mondható unalmasnak. Bemutatkozik a macaron!
...az írás még folytatódik, olvasd tovább...