Blog

Pikáns kaland az ízlelőbimbóknak: a ‘nduja

Nduja calabriai szalámiCalabria egyik specialitása, a ‘nduja egy igazi ínyenc csemege. Ha még nem kóstolta, itt az idő, hogy megismerkedjen a különleges olasz szalámival!

Az olasz gasztronómia tele van ínycsiklandó ízekkel és különleges fogásokkal, de a ‘nduja mégis képes arra, hogy kiemelkedjen a tömegből. Ez a pikáns, kenhető szalámi Dél-Olaszországból, Calabriából származik, azonban népszerűsége ma már bőven túlnyúlik az olasz csizma határain. Bár mi, magyarok, jól ismerjük a szalámikészítés művészetét, a ‘nduja valami egészen más.

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Édes élet Brezzo mézekkel

brezzo mézválogatásHa igazán érdekli az olasz gasztronómia, ne hagyja ki a Brezzo mézeket, amik nem csak az étkezéseket édesítik meg, hanem a mindennapokat!

Az olasz mézek a természet ajándékai, amelyek különleges zamatukkal színesítik Itália gasztronómiáját. A mediterrán éghajlatnak köszönhetően az olasz mézek változatosak és gazdagok, ennek ismeretében pedig csöppet sem meglepő, hogy a helyiek szeretik és sokféleképpen használják az üvegekbe zárt folyékony aranyat.

A méz nem csak finom, hanem egészséges is, hiszen tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal és antibakteriális hatóanyagokkal. Ezt mind tudják az olaszok, számukra azonban mégis több a méz, mint egy sokoldalú alapanyag a konyhában. A gasztronómia része, hagyományok édes hordozója.

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Az olasz gasztronómia rejtett kincsei: Callipo lekvárok

callipo lekvárTudta, hogy az olaszok nagy lekvárfogyasztók? A Callipo lekvárok zamata Önt is el fogja bűvölni, segítünk, hogyan hozza ki a legtöbbet a különleges ízekből!

A lekvár fontos szerepet játszik az olasz gasztronómiában, a számunkra is ismerős felhasználási módokon kívül számos egyéb izgalmas formában kerülnek asztalra a különféle finomságok. Akárcsak mi, az olaszok is szívesen fogyasztanak lekvárt reggelire, kombinálják péksüteményekkel és használják desszertekhez, ám ezen felül húsételekhez, sőt, sajtokhoz is előszeretettel fogyasztják.

A legnépszerűbbek a citrusfélék, mint a narancs, a citrom, a mandarin és a bergamott, ezek az ízek mind megtalálhatók a méltán híres Callipo lekvárok között is.

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Raguvariációk, cantuccini és chianti, avagy a toszkán konyha csodái

cantucciniA hamisítatlan toszkán hangulatot a régió gasztronómiai remekeivel tudja otthonába varázsolni. Íme a különféle raguk, a cantuccini, a chianti és többi ínyencség!

Toszkána az a különleges hely Itáliában, ahol a legnépszerűbb élelmiszerekből sem vált ipari tömegtermék, ahol a kézművesség a mai napig meghatározó és épp ez ad sajátos karaktert a gasztronómiának. A szegénységből született, egyszerű ételek mára a világ minden táján ismert ínyencségekké avanzsáltak, és a mi termékpalettánknak is fontos részét képezik. Tegyen velünk egy utazást, nézzük meg együtt, milyen érdekességek színesítik a toszkán konyhát!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Puglia gasztronómiai kincsei az olívaolajtól a Negroamaro borig

taralliKóstolt már igazán jó olívaolajat, orecchiette di pugliese tésztát vagy épp Negroamaro bort? Puglia gasztronómiája csupán pár kattintásra van Öntől!

Olaszország délkeleti régiója, azaz Puglia történelmi gyökereit illetően hasonlít az ország többi részéhez, itt is a pásztorkodás és a halászat alapozta meg a gasztronómiát, és érezhető az egykori szegénység is. Ezen felül az átvándorló népcsoportok, például arabok, spanyolok, görögök és franciák is erős nyomokat hagytak a pugliai konyhán, így született meg az az egyedi karakter, ami ma jellemzi a helyi ételeket.

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Szicília színe-java: pisztáciakrém, pesto és más hasonló remekek

Drago tonhalTenne egy kis kulináris utazást Szicíliába? Nálunk mindent megtalál a pecorino sajttól a Nero d’Avola borig, és a pisztáciás finomságokból sem szoktunk kifogyni!

Ha Szicília, akkor Keresztapa, Etna és persze gyönyörű tengerpartok, de vajon mi a helyzet a gasztronómiával? Bár az olasz szigetek egyikeként tartjuk számon, a szicíliai konyha korántsem csupa pizza és tészta, hanem egy izgalmas ízkavalkád, amin érződik többek között az arab, a spanyol, a görög és a francia hatás. Vegyük sorra, mi mindent érdemes megkóstolnia, ha a szigeten tervez tölteni egy kis időt vagy egyszerűen csak rendelne tőlünk néhány hamisítatlan szicíliai remeket!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Az olasz tonhal konzervek nyomában

Az olasz tonhal konzervek egészségesek, finomak és sokoldalúan felhasználhatóak. Itália legjobb halvariációi csupán pár kattintásra vannak Öntől!

A tonhalak népes családjába számos fajta tartozik, így majdnem minden tengerben és óceánban él valamilyen változat. Fajtától függően ezek a halak akár 2-3 méteresek is lehetnek, súlyuk elérheti a 300 kg-ot, testük háromnegyed része pedig színtiszta izom. Mi azonban egészen másképp, fém dobozokba és üvegekbe zárva ismerjük a tonhalat. De vajon mi az oka annak, hogy ekkora utat tesznek meg az olasz tonhal konzervek, és miért ilyen népszerűek nálunk is?

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Balzsamecet: ízesítés olasz módra

balzsamecetHa balzsamecettel tökéletesíti ételeit, nem csak különleges ízélményben lehet része, hanem számos jótékony hatással is számolhat. Rendeljen eredeti olasz terméket tőlünk!

Amikor szőlőből készített itáliai remekekről van szó, talán Önnek is a bor, esetleg a grappa jut eszébe, ám van még valami, ami nem kevésbé izgalmas gasztronómiai kalandozást ígér. A balzsamecet az elmúlt években hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és ha Önnek eddig még nem került a látóterébe, érdemes megismerkednie vele. Nézzük meg elsőként az eredetét és az elkészítési módját, hiszen ez már önmagában igazi érdekesség!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Olasz mézek, amik garantáltan megédesítik a mindennapjait!

Olasz mézekOlasz mézek számtalan izgalmas ízvilágban érhetőek el nálunk, méghozzá eredeti Brezzo minőségben! Fedezze fel a kínálatot, és kóstoljon kedvére!

A méznek minden konyhában ott a helye, hiszen a természetes édesítő a legjobb választás a különféle italok és ételek ízesítéséhez. Ám aki egy kicsit körülnéz, hamar rájön, hogy nem csak akácból vagy hársból készülhet méz, ezért mindenképpen érdemes néha a jól ismert ízek mellett mást is kipróbálni. Az olasz konyha ebből a szempontból is tele van meglepetésekkel és olyan ínyencségekkel, mint amilyenek a Brezzo mézek!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Drago tonhalkrém: kiváló választás az előételek elkészítéséhez!

Drago tonhal raguSokaknak gondot okozhat az előétel kitalálása egy vacsora vagy ebéd során. Egyesek szeretnék elkápráztatni vendégeiket, és a megszokott finomságok helyett különlegesebb fogással lepnék meg őket. Amennyiben Ön is ehhez a táborhoz tartozik, és praktikus ötletre lenne szüksége, ajánljuk figyelmébe a Drago tonhalkrémet!

Drago tonhal ragu tökéletesen megfelel az igényeinek. A tonhalkrém sokféleképpen felhasználható, ami nem csupán az ízlelőbimbókat kényezteti, hanem még egészséges is. A finomság mellé olívabogyót is kínálhat, ami pedig tovább fokozza az ízeket. A tonhal raguból többféle ízesítés is elérhető, így nagyon változatos előételekkel tudja megkínálni a meghívottakat. Bármelyiket is választja, garantáljuk, hogy le fogja nyűgözni vendégeit a választásával.

Alapozza meg a jó hangulatú ebédeket, vacsorákat különleges előételekkel, válassza ehhez a Drago termékeit! Webáruházunkból egyszerűen és gyorsan beszerezheti a ragukat. Ha bővebb információkra lenne szüksége, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Tejmentes olasz terméket keres? Esetleg cukormentes finomságot vásárolna?

tejmentes olasz termekekA liszt vagy tejérzékenység, cukorbetegség megkövetelik az érintettektől a speciális étrendet. Mindenképp figyelembe kell venniük az egyéni igényeiket, hiszen ellenkező esetben egészségüket teszik kockára. Amennyiben Ön is érintett valamelyik problémával kapcsolatban, és kedveli az olasz konyhát, nem kell lemondania a gasztronómiai élvezetekről, köszönhetően mentes termékeinknek!

Kínálatunkban többek között találkozhat tejmentes olasz termékekkel, és természetesen nem feledkezünk meg a cukorbetegekről és lisztérzékenyekről sem. Cukormentes olasz termékeinket diétákhoz is ajánljuk, így a fogyókúra ideje alatt is kényeztetheti magát finomságokkal. A gluténmentes olasz termékek egészséges, minőségi alapanyagok felhasználásával kerülnek legyártásra, garantáljuk, hogy nem fog csalódni bennük. Mindezek mellett tojásmentes olasz termékeket is kínálunk a webáruházban.

Vásároljon kényelmesen speciális igényeinek megfelelő mentes termékeket webshopunkból! Ha bővebb információkra lenne szüksége, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Milyen tényezők befolyásolják az aszalt paradicsom árát?

aszalt paradicsomAz aszalt paradicsom népszerű finomság, amit főként alapanyagként használnak fel, de nem ritka, hogy magában fogyasztják. A vásárlók tapasztalhatják, hogy az aszalt paradicsom különböző árkategóriában érhető el: léteznek drágább és olcsóbb termékek. Ezt több tényező is befolyásolja.

Az aszalt paradicsom árát elsősorban a márkája befolyásolja. Léteznek olyan élelmiszergyártók, ahol fontos, hogy elérhető áron kínálják a termékeket, máshol pedig olyan prémium alapanyagok kerülnek felhasználásra a finomságok előállításakor, hogy kénytelenek magasabb áron kínálni.

Az aszalt paradicsom árát a kiszerelés is befolyásolja. A kisebbek értelemszerűen kedvezőbb áron érhetők el. Ha viszont nagyon kedveli ezt a finomságot, gyakran fogyasztja, használja fel ételekhez, érdemes nagyobb mennyiséget vásárolni, hiszen így sokkal gazdaságosabb. Ezen kívül még az is befolyásolhatja az aszalt paradicsom árát, ha valamilyen különleges fűszerrel, alapanyaggal készül, például balzsamecettel.

Mi igyekszünk kiváló termékeket és kedvező aszalt paradicsom árakat biztosítani vásárlóinknak. A nálunk kapható aszalt paradicsomok közül a természetes körülmények között, levegőn szárított változatok közvetlenül Szicíliából, a termelőtől érkeznek hozzánk 100, 150 és 250 g-os kiszerelésben.

Ha kérdései lennének, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...

Vásárlóink véleményei: