Blog

Az olasz húsvéti édességek varázslata: colomba és a csokitojások

colomba kalácsAz olasz tradíciók a húsvéthoz kapcsolódóan is sok érdekességet tartogatnak. Bemutatkozik a colomba kalács és a csokitojás itáliai változata!

A húsvét Itáliában nem csupán a vallási ünnep ideje, hanem az édességek dicsérete is. Ezek nem csak egyszerű finomságok, hanem a kulturális hagyományok részei is, amelyek az ünnepi asztalokon keresztül örömet és közösségi élményt nyújtanak. Az olasz húsvéti asztalokon két különlegesség is helyet kap: a hagyományos colomba kalács és a különféle ízű csokitojások. Nézzük meg ezeket az édességeket közelebbről!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Karácsony olasz módra: panettone és pandoro

panettone, olasz karácsonyi kalácsHa az idei karácsonyt szeretné hamisítatlan dolce vita életérzéssel megfűszerezni, a panettone és a pandoro nem hiányozhat az ünnepi asztalról!

Az olasz gasztronómia remekeit egész évben érdemes az asztalokra csempészni, hisz minden évszaknak megvannak a maga különlegességei. A karácsonyi időszakot természetesen Itáliában is szeretik megédesíteni az emberek, ahogy közeledik az advent, úgy telnek meg a cukrászdák és üzletek tradicionális ünnepi süteményekkel és persze csodálatos illatokkal.

Az olasz karácsonyi kalácsként emlegetett panettone, illetve pandoro hazánkban is évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Látványra különbözőek, a hozzávalóikban viszont sok a hasonlóság, innentől pedig máris adja magát a kérdés, hogy miben rejlik a két sütemény egyedi karaktere? Járjunk utána együtt!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Az olasz húsvéti kalács megrendeléséhez még nincs késő!

Olasz húsvéti kalácsOlasz húsvéti kalács többféle ízben, online rendelési lehetőséggel is! Válasszon tradicionális olasz édességet az ünnepre, és rendelje meg akár még ma!

Hamarosan elérkezik a húsvét, ami sokak számára a vallás miatt fontos, másoknak pedig a kapcsolódó szokások miatt kedves ünnep. Ilyenkor általában összegyűlik a család apraja-nagyja, ezért mindenképpen érdemes előre megtervezni, hogy mi minden kerüljön az ünnepi asztalra. Bármi legyen is a leves vagy a főétel, tagadhatatlan, hogy mindenki a desszertet várja igazán, ezért ez kitüntetett figyelmet érdemel. Annak, aki szeretné egy új és izgalmas édességgel színesebbé tenni a hagyományos húsvéti menüt, a colomba kalács az egyik legjobb választás!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Colomba kalács: húsvét egy kicsit másképp

Colomba kalácsColomba kalács többféle ízesítéssel, online rendelési lehetőséggel! Ha idén húsvétkor gasztronómiai kalandozásra indul, fedezze fel webáruházunkat!

A húsvét nem múlhat el kalács nélkül, ezt mind tudjuk jól, ám nem kell ragaszkodnunk ahhoz, hogy sonkával és tojással együk, ahogy megszoktuk. Egészen új formában is megkóstolhatjuk, ha nyitunk egy kicsit más nemzetek kultúrája felé, és képzeletben országhatárokon átívelő utazásra indulunk. Meg se álljunk Olaszországig, hiszen onnan származik az a nagyszerű édesség, ami lassan, de biztosan hazánkat is meghódítja. A colomba kalács különlegesen ízletes húsvéti sütemény, amit idén Önnek is érdemes kipróbálnia, ha eddig még nem tette meg. Nézzük meg egy kicsit részletesebben, miről is van szó!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Colomba olasz húsvéti kalács: Itália húsvéti íze

Colomba olasz húsvéti kalácsColomba olasz húsvéti kalács több változatban, kedvező áron, online rendelési lehetőséggel - ha szeretne idén olasz módra ünnepelni!

A húsvéti kalács sütése, illetve fogyasztása hazánkban is szokás, de egész más formában, mint Itáliában. A hagyományosnak számító, fonott kalácson túl is léteznek azonban olyan változatok, amik érdemesek lehetnek mindenki figyelmére; ilyen a Colomba olasz húsvéti kalács is.

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Olasz kaláccsal változatos lesz a karácsonyi édességek kínálata!

karácsonyi édességekOlasz kalácsok válogatott alapanyagokból, kedvező áron, online rendeléssel: tegye különlegessé az ünnepi menüt!

A karácsonyi menüsorból nem hiányozhatnak az ízletes sütemények, édességek. Egyesek szeretnék változatossá tenni a kínálatot, azonban nem tudják, hogy milyen finomságokat lenne érdemes választaniuk. Amennyiben Ön sem kapott erre a kérdésre még választ, ajánljuk figyelmébe az olasz kalácsokat!

panettone, pandoro finomságok tökéletes karácsonyi édességek, amikkel izgalmassá teheti az ünnepi menüt. Egyszerű, laktató sütemények, omlós, édes tésztájuk maximális kényeztetést biztosít az ízlelőbimbók számára. A sütemények elsősorban formájukban és tartalmukban térnek el egymástól. A panettone tartalmaz kandírozott gyümölcsöket, mazsolát és henger alakú, a pandoro pedig csillag alakzattal rendelkezik.

A legjobb, hogy ezeket az édességeket nem Önnek kell elkészítenie, hiszen webáruházunkból könnyedén megrendelheti készen a kalácsokat! Érdemes körbenézi a választékban, mert sok más különleges, olasz finomságot is vásárolhat tőlünk. Ha kérdései lennének, keressen bennünket a megadott elérhetőségeinken!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Modica-i csokoládék: finomságok plusz adalékanyagok nélkül!

modica-i csokoládékManapság nagyon sokféle csokoládé kapható a boltokban, azonban a választékkal sokszor nem mindenki elégedett. Egyesek kifejezetten azokat a finomságokat keresik, amik nem tartalmaznak plusz adalékanyagokat, így a csokoládék valódi, tiszta ízével kényeztethetik ízlelőbimbóikat. Ha Önnek is hasonlóak az igényei az édességekkel kapcsolatban, ajánljuk figyelmébe a modica-i csokoládékat

Az olasz csokoládék garantáljuk, hogy nem fognak csalódást okozni. Az édességek az ősi azték hagyományok mentén készülnek, kizárólag nádcukrot és kakaóbab őrleményt tartalmaznak. Nincsenek olyan adalékanyagok bennük, amik csökkentenék a csokoládék intenzív ízét. Kézműves eljárással készülnek, igazi különlegességek, amik ajándékként is megállják a helyüket bármilyen ünnepen.

Merüljön el a csokoládék tiszta ízvilágában, kóstolja meg Ön is a modica-i csokoládékat! Webáruházunkban könnyedén hozzájuthat az édességhez, hiszen bárhonnan, bármikor megrendelheti a kiválasztott termékeket. Bővebb információkért keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

 

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Készüljön velünk a karácsonyra, fedezze fel webáruházunk ajándékcsomagjait!

ajándékcsomagokHamarosan itt a karácsony, egyesek pedig már most az ajándékbeszerzéssel foglalkoznak azért, hogy ne az utolsó pillanatra maradjon a vásárlás. Rengeteg termék, karácsonyi ajándékcsomag közül válogathatnak a vevők, azonban sok vásárló kifejezetten a különlegességeket keresi, hiszen rengeteg családban van legalább egy olyan hozzátartozó, aki rajong az egyedi meglepetésekért. Ha az Ön családi körében is van ilyen személy, aki ráadásul kedveli a gasztronómiát és az olasz konyhát, fedezze fel webáruházunk választékát!

 

Webshopunkban olyan ajándékcsomagközül válogathat, amik igazi különlegességeket tartogatnak a gasztronómia és az olasz konyha rajongói számára. Az olasz boroktól kezdve a panettonén át egészen a parmezán sajtig a legjellegzetesebb olasz finomságok találhatók meg a különböző összeállításokban. Az ajándékcsomagok értékesek és igazi kényeztetést biztosítanak. Az olasz boroknak, panettonénak, egyéb különlegességeknek azok az emberek is örülhetnek, akik eddig még nem nagyon ismerték az olasz tradicionális élelmiszereket.

Ajándékozzon olasz bort, parmezán sajtot vagy pannettonét egy csomagban! Ha kérdései lennének az ajándékcsomagokkal kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
A panettone termékek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról!

panettone termékekA karácsonyi asztalról nélkülözhetetlenek a különböző édességek, azonban az ajándékvásárlás, takarítás, készülődés mellett nem mindenkinek jut ideje arra, hogy többféle finomságot is elkészítsen. Ilyenkor érdemes készen vásárolni süteményt, így a vendégek nem maradhatnak édesség nélkül az ünnepi asztalnál. Ha Ön különleges, valóban az ünnephez illő finomságot keres, ajánljuk figyelmébe a panettone termékeket!

 

A panettone termékek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról. A panettone tradicionális olasz karácsonyi kalács, aminek ízvilága kiválóan illeszkedik az ünnephez, vendégei kifejezetten kedvelni fogják ezt a könnyű tésztájú finomságot. A panettone termékek kínálatában többféle sütemény található, így lehetősége van a változatos édességkínálat kialakítására.

A panettone termékek ajándéknak is tökéletesek. Ha van olyan hozzátartozója, aki szereti a valóban finom süteményeket, csokoládé helyett lepje meg olasz tradicionális finomsággal!

Egyszerűsítse le a süteménykészítést, nyerjen időt a karácsonyi készülődésben panettone termékekkel! Ha kérdései lennének a termékekkel kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
Kényeztetés felsőfokon: válassza az olasz édességeket!

olasz édességAz olasz konyha nem csupán a pizzákban és a különböző tésztákban alkot maradandót, hanem az édességek terén is. Rengeteg klasszikus olasz édesség örvend hatalmas népszerűségnek szerte a világban, hiszen egyedülálló, kényeztető ízviláguk mindenkit levesz a lábáról. Ha Ön is nagy rajongója az olasz édességeknek, és szeretné a mindennapokban élvezni selymes ízüket, szerezze be könnyedén kedvenc finomságait webáruházunkból!

 

Tőlünk gyorsan és kényelmesen be tudja szerezni a valódi olasz édességeket, így, ha egy kis kényeztetésre vágyik, nem kell Olaszországig utaznia ahhoz, hogy vásároljon kedvenc finomságaiból. A klasszikus ízektől kezdve a különlegesebb édességekig szinte mindent megtalál kínálatunkban.

 

A választékunkban fellelhető olasz édességek ajándéknak is kiválóak, így, ha a családban vagy a baráti körben van olyan személy, aki nagy rajongója a finomságoknak, lepje meg őt kedvencével!

 

Fedezze fel olasz édességeink kínálatát, és rendelje meg azokat a termékeket, amiket kedvel! Amennyiben kérdései lennének az édességekkel kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...
A panettone, pandoro története

Olaszországban elképzelhetetlen a karácsonyi asztal Panettone vagy Pandoro nélkül.


A kicsit a mi kuglófunkra emlékeztető, ám jóval lazább, könnyebb tésztájú édességet hagyományosan kandírozott gyümölccsel,mazsolával készítik, de van rengeteg egyéb változata is (csokoládédarabos, kávés, erdei gyümölcsös,tejszínkrémes, mogyoróval, mandulával szórt..)

A karácsonyi kalács históriája évszázadokra nyúlik vissza. A hagyományok szerint már a középkorban sütöttek efféle édességet. A lombard fővárosban úgy mondják, egy bizonyos Antonio milánói sütödéjéből kerültek ki az első panettonék.
A mester, akit barátai Toninak becéztek, kenyértésztát dagasztott, mazsolát, mézet adott hozzá, majd forró kemencében megsütötte. Egyesek szerint övék volt az első panettone, amely nevét is így kapta: a pane szóhoz – magyarul kenyeret jelent – ragasztották a pék becenevet. S miután Lombardiában zajlott mindez, megszületett helyi dialektusban a „panettun”elnevezés, vagyis: Toni kenyere.

A Pandoro eredeti velencei különlegesség, melyet szintén karácsonykor fogyasztanak. A neve Pan d'oro ("arany kenyér") arra utal, hogy az előkelők kiváltsága volt. Tojással, vajjal készített foszlós tészta .
A Velencei Köztársaság fénykorában leheletvékonyan aranyporral szórták. Manapság vaníliás porcukorral hintik meg felvágás előtt. Ezt a süteményt nem gazdagítják kandírozott gyümölccsel és mazsolával viszont megtölthetik különböző csokoládés vagy likőrös krémekkel ( limoncello, gran marnier).

Még most is több olaszországi cég kézzel készíti és csomagolja ezeket a kalácsokat kézműves kis üzemekben.
Minőségi alapanyagokat használ, mint a friss tanyasi tojás,nádcukor és természetes élesztő.

...az írás még folytatódik, olvasd tovább...
Tovább olvasom...

Vásárlóink véleményei: