Colomba kalács: húsvét egy kicsit másképp

Colomba kalácsColomba kalács többféle ízesítéssel, online rendelési lehetőséggel! Ha idén húsvétkor gasztronómiai kalandozásra indul, fedezze fel webáruházunkat!

A húsvét nem múlhat el kalács nélkül, ezt mind tudjuk jól, ám nem kell ragaszkodnunk ahhoz, hogy sonkával és tojással együk, ahogy megszoktuk. Egészen új formában is megkóstolhatjuk, ha nyitunk egy kicsit más nemzetek kultúrája felé, és képzeletben országhatárokon átívelő utazásra indulunk. Meg se álljunk Olaszországig, hiszen onnan származik az a nagyszerű édesség, ami lassan, de biztosan hazánkat is meghódítja. A colomba kalács különlegesen ízletes húsvéti sütemény, amit idén Önnek is érdemes kipróbálnia, ha eddig még nem tette meg. Nézzük meg egy kicsit részletesebben, miről is van szó!

colomba kalács olyan hagyományos süteménynek számít az olaszoknál, mint amilyen karácsonykor a panettone. Elkészítését és összetevőit tekintve is hasonlít hozzá, ám van egy olyan különleges tulajdonsága, ami miatt mégsem hasonlítható semmihez. Az olasz húsvéti kalács ugyanis galamb formájú, ahogyan a neve is galambot jelent. Ennek vallási jelentősége van, az olaszok nagy jelentőséget tulajdonítanak minden ünnepnek, ami a keresztény kultúrához kapcsolódik.

A klasszikus colomba kalács szárított gyümölcsökkel készül, a tetejére pedig roppanós mandulamáz kerül, de napjainkban sokféle egyéb variáció is létezik. A süteménnyel kapcsolatban egyetlen negatív dolgot lehet csupán megemlíteni, mégpedig azt, hogy elkészítése hosszadalmas és körülményes. Ám ez a probléma könnyedén áthidalható készen vásárolt kaláccsal, ami korántsem jelenti azt, hogy megszentségtelenítjük az ünnepi süteményt, hiszen ma már az olaszok többsége is boltban vásárolja.

Érdekli a colomba kalács? Webáruházunkban számtalan izgalmas ízvariáció várja, így kényelmesen megrendelheti az Önnek tetsző változatot, vagy akár többet is kipróbálhat. Ha szívesebben vásárol személyesen, látogasson el a közelmúltban kibővített üzletünkbe, amit a Mammut Bevásárlóközpontban talál! Forduljon hozzánk bizalommal, és ismerje meg közelebbről az olasz húsvéti kalácsot!

Vásárlóink véleményei: