Termékleírás
Kiváló kísérő likőrborral a vacsora végén, vagy forró tea mellett, harapnivalókhoz barátaival.
Hozzávalók:
Cukor, mag (48%), mandula (2%), tojásfehérje. Nyomokban dióféléket tartalmazhat.
Allergének: lásd az összetevőket vastag betűvel.
Hűvös és száraz helyen tárolandó.
A legenda szerint, amelyet a Lazzaroni társaság is közölt, 1718 -ban a milánói bíboros úgy döntött, hogy meglátogatja a Csodák Boldogasszonyának szentélyét Saronnóban. Látogatása tiszteletére egy fiatal pár cukrot, keserű mandulát és tojásfehérjét tartalmazó tésztát készített, amely a kemencében megkelt, és kerek kekszeket lettek, amelyeket Amaretti -nek hívtak.
A legenda mellett a Lazzaroni család volt az, aki a 18. század elején Treglioból Saronno -ba költözött, és ennek a cukrászspecialitásnak a zászlóshajója lett: először a kis családi műhelyben, majd később megalapították a D. Lazzaroni & C. 1888. nevű céget
.