Termékleírás
A legenda szerint, amelyet a Lazzaroni társaság is közölt, 1718 -ban a milánói bíboros úgy döntött, hogy meglátogatja a Csodák Boldogasszonyának szentélyét Saronnóban. Látogatása tiszteletére egy fiatal pár cukrot, keserű mandulát és tojásfehérjét tartalmazó tésztát készített, amely a kemencében megkelt, és kerek kekszeket lettek, amelyeket Amaretti -nek hívtak.
A legenda mellett a Lazzaroni család volt az, aki a 18. század elején Treglioból Saronno -ba költözött, és ennek a cukrászspecialitásnak a zászlóshajója lett: először a kis családi műhelyben, majd később megalapították a D. Lazzaroni & C. 1888. nevű céget
.
Az ősi recept egyszerűsége, hagyománya teszi az eredeti Amaretti di Saronno -t egyedi kekszévé. Az Amaretto, kemény, fő összetevői cukor, keserű mandula (sárgabarackmag) és tojásfehérje, aromák hozzáadása nélkül. Saronno városából származnak, ezeket a D. Lazzaroni & C. cukrászcég gyártja, amely az "Amaretto di Saronno" bejegyzett védjegyet birtokolja. Az Amaretti di Saronno Lazzaroni cukor granulátumokkal díszítettés párosával van csomagolva, a híres Lazzaroni selyempapírba majd elegáns díszdobozokban, fémdobozokban árulják