Olaszország az egyik legnagyobb bortermelő ország, hiszen a szerencsés fekvésének köszönhetően kiváló feltételeket biztosít a szőlőtermesztésre. A minőségi borok készítéséhez nemcsak az ország elhelyezkedése, hanem a háromezer éves hagyományok és a változatos szőlőfajták is hozzájárulnak.
Olaszországban nagyon sok borvidék található, például Sicilia, Toscana, Veneto, Abruzzo, Friuli, Puglia, Umbria és Trentino Alto Adige. Ezeken a helyeken minden borkedvelő megtalálja a számára legideálisabb olasz bort.
Az olasz borokat különböző szempontok alapján kategorizálják, többek között édességi fokuk szerint is. A secco száraz, a semisecco félszáraz, az abbocato enyhén édeskés, végül az amabile az édeset jelöli. Léteznek természetesen más kategóriák is az olasz borok kapcsán. A spumante habzik, mint a pezsgő és a prosecco, míg a frizzante gyöngyözik, mint a lambrusco.
Ha kérdései lennének az olasz borok kategóriáival kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!