Rossini koktél: a nyár íze egy pohárban!

Rossini koktélHa az olasz italokról esik szó, az emberek többségének bizonyára a borok jutnak eszébe. Azonban a borok mellett számtalan híres olasz finomság van még, gondolhatunk itt akár a Limoncellora, az Amarettora, a grappára, de a különféle likőrökre és jellegzetes olasz koktélokra is. Utóbbiak közé tartozik a híres Rossini koktél is, amiről nem túlzás azt állítani, hogy az egyik legfinomabb nyári ital. 

Rossini koktél története nem nyúlik vissza több száz évre, de ez mit sem von le az értékéből. Epres, egyszerre édes és savanyú, frissítő, hideg, üde és nem utolsó sorban nagyon elegáns! Hagyományosan friss eperből készítik, de természetesen fagyasztott gyümölcsből is nagyon finom. A recept szerint egy Rossini koktél elkészítéséhez 120 ml prosecco, vagyis habzóbor, 75 g eper, 2-3 csepp citromlé, ízlés szerint cukor és jégkocka szükséges. A proseccohoz nem ragaszkodnak, gyakran cserélik jó minőségű pezsgőre. A hideg habzóbort vagy pezsgőt, illetve az összeturmixolt epret jól lehűtik, majd cukorral ízesítik. Az összetevőket rázópohárban keverik össze, majd pár csepp citromlevet adnak hozzá és szűrőn át töltik pezsgőspohárba. A Rossini koktél eperrel, esetleg citrommal díszíthető.

Ez a finomság természetesen otthon is elkészíthető, azonban készen is kapható, így hűtés után azonnal fogyasztható is. A Rossini koktél igazi nyári, hűsítő finomság, amit a nap bármely szakában ihatunk. Nagyszerű vendégváróként is, érdemes belőle betárazni a forró napokra. Webshopunkban kedvező áron megrendelhető a finom, eredeti recept szerint készült Rossini koktél, amivel garantáltan sikert arathat vendégei körében. 

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a Rossini koktél iránt, tekintse meg kínálatunkat, webshopunkban meg is rendelheti a hűsítő finomságot! Ha kérdése merült fel vagy segítségre van szüksége a vásárlás lebonyolításához, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeink bármelyikén, akár még a mai nap folyamán! Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére és segítenek mindenben. 

Vásárlóink véleményei: