Pandoro - ennivaló havas hegycsúcs karácsonyra!

panettonePandoro széles választékban, többféle méretben kapható! Keressen minket az olaszok különleges karácsonyi süteményéért, egy tökéletes pandoroért

Olaszország minden évszakban a süteményrajongók kánaánja, ám a karácsony és az adventi időszak süteményei, kalácsai mindenképpen a legjobbak közé tartoznak. A két leghíresebb, a panettone és a pandoro. Mindkét finomság kelt tésztás, a legfőbb különbség köztük, hogy a panettone kandírozott gyümölcsöket tartalmaz, míg az eredeti pandoro mennyei ízét a különleges tésztája biztosítja. 

pandorot a Melegatti nevű cégnek köszönhetjük. A finomságot hagyományosan csillag alakú kuglóf formában sütik és porcukorral szórják meg, így megjelenésében a hava hegycsúcsokra emlékeztet. A kalács elkészítése nem nehéz, viszont nagyon sok időt igényel a többszöri kelesztés miatt. Ha tökéletes végeredményt szeretnénk és mindenben az eredeti recept szerint járunk el, akkor 36 órát vesz igénybe, mire elkészül. Napjainkban már többféle pandoro létezik, szinte minden olasz háziasszonynak megvan a saját specialitása belőle. Az eredetin kívül találkozhatunk csokoládéssal, "gianduja" néven mogyorókrémessel, de méltán van sok rajongója a kókuszkrémes, a pezsgős, a rumos és persze a Limoncello-s változatnak is. Utóbbi elképesztően finom, citrusos aromákkal tölti meg az egész lakást. 

Természetesen, mint mindent, a pandorot is elkészíthetjük otthon, azonban az időigényesség miatt már az olaszok is gyakran inkább a boltban vásárolják meg. Webshopunk többféle pandoroval is rendelkezésre áll, méghozzá a Melegatti cégtől. Nálunk néhány kattintással megvásárolhatja Itália egyik kedvenc karácsonyi desszertjét, amely az Ön otthonában is méltó dísze lesz az ünnepi asztalnak! 

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és úgy döntött, hogy idén egy olasz finomsággal lepi meg családját, forduljon hozzánk bizalommal, és vásároljon kínálatunkból pandorot vagy panettonet! A mennyei desszertek garantáltan hozzájárulnak majd, hogy az idei karácsony valóban varázslatos legyen. 

Vásárlóink véleményei: