Mihez is használják a pesto szószt?

olaszbolt.hu.19febA pesto szósz az egyik leghíresebb olasz alapanyagnak számít. A legtöbb ember, mint tészta mártást ismeri, pedig a jellegzetes ízvilágú szósz felhasználása ennél sokkal változatosabb. Húsokkal, salátákkal, zöldségekkel is remek párost alkotnak, viszont nap, mint nap lehet találkozni más felhasználási ötletekkel is, ugyanis a pesto szósz rajongók folyamatosan kísérleteznek ezzel kapcsolatban.

Tészták közül a pesto szószhoz a gnocchi minősül ideális választásnak. Sós vízben kell kifőzni, amit szűrés után egy tálban vagy serpenyőben ajánlott a szósszal összekeverni. Az ízvilág felejthetetlen és különleges, az ember úgy érezheti magát, mintha egy igazi olasz étteremben étkezne.

A pesto szószról sokan nem tudják, de használható az olasz minestrone típusú levesek ízesítésére is. A magyar erős paprikához hasonlóan, tálalás után a vendégek saját ízlésüknek megfelelően adhatják hozzá a levesükhöz, így az még pikánsabb lesz. Csirkemell vagy bárány is pácolható vele, illetve fóliában sült halakkal is jól párosítható a pesto szósz.

Ha kérdései lennének termékeinkkel kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Vásárlóink véleményei: