Ízélmény karácsonyra: az olasz ajándékcsomagok

olasz ajándékcsomag, gourmet ajándékcsomagKulináris élménnyel megajándékozni valakit mindig jó döntés. Mutatjuk, miben rejlik az olasz ajándékcsomagok különlegessége és hogyan érdemes választani!

Ahogy közeledik a karácsony, úgy telnek meg ajándékcsomagokkal az üzletek, ám valljuk be, a tucattermék nem lesz sokkal értékesebb, csak mert szép köntösbe bújtatják. Ezzel szemben egy olyan csomag, ami felvonultatja az olasz gasztronómia legjavát, már nagyon is izgalmas tartalommal bír, miközben továbbra is praktikus ajándék marad, amit pár kattintással be tudunk szerezni.

 

Kit érdemes meglepni ilyen ajándékcsomaggal?

olasz ajándékcsomag, gourmet ajándékcsomagA legjobb, hogy bárkinek lehet jó meglepetés egy ilyen, legyen szó a szívünknek legkedvesebb személyekről, távolabbi ismerősökről vagy akár olyanokról, akikkel csak munkakapcsolatban állunk. Hogyan lehetséges ez? Egy olasz ajándékcsomag ízletes betekintő Itália népének kultúrájába, ezért olyan univerzális, ugyanakkor a döntés a mi kezünkben van.

Ha jól ismerjük a megajándékozni kívánt személyt, ízlésre és preferenciákra szabhatjuk az összeállítást, hisz tudjuk jól, mi mindent kedvel az illető és mennyire nyitott az ismeretlen ízekre. Bátran nyúlhatunk akár a gourmet ajándékcsomagokhoz is, amik csupa ínyencséggel vannak tele, ezekből az összeállításokból kifejezetten személyes meglepetés válhat.

Ha viszont olyasvalakiről van szó, akiről nem tudunk ilyesmit, a legjobb, ha olyan csomagban gondolkodunk, ami igazi klasszikusokat vonultat fel. Ezekkel lehetetlen mellélőni, de még mindig értékes kulináris élményt ajándékozhatunk, ugyanakkor presztízsértéke is van egy ilyen meglepetésnek, ami üzleti jellegű kapcsolatok esetén mindig fontos.

Az olasz ajándékcsomagok legnagyobb sztárjai

Az olasz konyha több a tészta-bor párosnál, és bár ezeknek is abszolút van helyük az ajándékcsomagokban, egy kis kedvcsinálónak nézzük, mi minden kerülhet még az összeállításokba:

  • Felvágottak: Ezek ízesíthetik a pizzákat és a szendvicseket, de akár önállóan is fogyaszthatók, és érdemes is kóstolgatni őket, hisz egész más karakterük van, mint az általunk megszokott változatoknak.
  • Lekvárok: Az olaszok olyan gyümölcsökből is készítenek lekvárt, amire mi még csak nem is gondolnánk, ezek a különlegességek pedig kiválóan illenek süteményekhez és még sajtokkal is érdemes kombinálni őket.
  • Szószok: A legismertebb tésztaételek jellegzetes kiegészítői előre elkészített változatokban is elérhetőek, így az olasz életérzés bárhova belophatja magát anélkül, hogy hosszasan kellene időzni a konyhában.
  • Édességek: A legfinomabb olasz desszertek lezárhatják az ünnepi lakomát, de egyszerű nassolnivalóként is remekül megállják a helyüket, pláne ilyenkor télen, mikor mindenkinek jól esik az extra kényeztetés.
  • Likőrök: A karakteres ízvilágú, édeskés és könnyed italok bármelyikéből válhat nagyszerű aperitif, de kísérhetnek kávét is, emellett természetesen megkoronázhatják a különleges alkalmakat.

Néhány tipp az ajándékcsomagok rendeléséhez

olasz ajándékcsomag, gourmet ajándékcsomagBár olasz finomságokkal biztos a siker, érdemes pár dolgot átgondolni a rendelés előtt. Az első mindenképp a már említett ízlés kérdéssel összefüggésben, hogy milyen ízvilágot állít középpontba a csomag, van-e esetleg olyan termék benne, amit a megajándékozott nem szeret vagy nem ehet? Olykor néhány elejtett szóból következtethetünk preferenciákra.

Fontos szempont, hogy mennyire mutatós a csomag, milyen szín- és formavilágot használ, tartalmaz-e maradandó dolgokat is, például egy szett poharat, ami akkor is emlék marad, amikor minden finomság elfogyott. Értelemszerűen gondoljuk át, mennyit szeretnénk költeni, végül pedig mindenképp nézzük meg, milyen szállítási idővel lehet számolni!

Ön is szívesen ajándékozna ízeket? Nézzen szét webáruházunk csomagjai között, melyekben elrejtettük a legnépszerűbb termékeket és vessen egy pillantást a különleges gourmet ajándékkosarakra is!

Vásárlóink véleményei: