Gasztronómia az olasz csizmából

olaszbolt.hu.nov18Aki járt már Olaszországban, biztosan visszavágyik. Hogy ez minek köszönhető? Nehéz megfogalmazni, de többek között a gyönyörű természetnek, a városok szépségének, a kultúrának, az emberek kedvességének és közvetlenségének, az utcák hangulatának és nem utolsó sorban a gasztronómiának is. Az olasz gasztronómia nem ér véget a nápolyi pizzánál és a római kávézóknál, ennél sokkal több felfedeznivalót tartogat. Kínálatunkban mindenféle finomságot és különlegességet megtalál, egyenesen Itáliából.

Az ország minden táján találunk nevezetes olasz borokat, ezen kívül északon, Veneto tartományban a rizottó, Piemontban a szarvasgomba, Ligúriában a pesto szósz, Modenában a balzsamecet, míg Reggia tartományban a parmezán sajt hódít. Talán senkinek nem kell bemutatni az olívaolajat Pugliából, a toszkán cantuccini-t és a szicíliai aszalt paradicsomot, míg a gyönyörű Amalfi-partvidékről a limoncello hódította meg a világot. És akkor még nem esett szó az olasz kekszekről és a világhírű kávékról sem.

Ha minden nevezetes olasz ételt és italt szeretnénk felsorolni, cikkünk végtelen lenne. Fedezze fel kínálatunkat, és vásároljon kedvére magának vagy akár ajándékba!

Vásárlóink véleményei: