Érdekesség: a panettone készítése

panettonePáratlan panettone választék várja Önt az Olaszboltban! Több, mint százötvenféle panettone kapható nálunk, jöjjön el hozzánk vagy rendeljen a webshopból!

Néhány hét és kezdődik az advent, az év egyik legszebb időszaka. Ezt mindenképp érdemes kihasználni és picit lelassítani, kiélvezni a karácsonyi fények látványát, a hangulatot, na meg persze az ilyenkor jellemző ízeket. Olaszországban ebben az időben már hatalmas lendülettel folyik a panettone készítés, hiszen a finomságnak minden karácsonyi asztalon ott a helye. De hogyan is készül ez a csodás desszert? 

1. nap: a tészta előkészítése

Az igazi panettone titka, hogy nem szabad siettetni a kelési folyamatot. Az élesztőt felfuttatják, majd víz, liszt, cukor, vaj és tojás elkészítésével alaposan kidagasztják a tésztát, amit ketté választanak. Egy részét elteszik későbbi feldolgozáshoz, a másik részét pedig gondosan szabályozott hőmérséklet és páratartalom mellett pihentetik egy éjszakán át. A várakozás reggelre meghozza a gyümölcsét, és a panettone tésztája a háromszorosára kel. 

2. nap: második kelesztés és sütés

A panettone készítésének második napján történik az "ízesítés". A tészta ugyan már önmagában is igazán ízletes, de ma már rengetegféle kapható belőle. Ekkor adagolják hozzá az olyan plusz alapanyagokat, mint például narancs, körte, cseresznye vagy csokoládé. Az így már igazán ízbombává varázsolt panettone tésztát a megfelelő adagokra osztják, felgömbölyítik, majd mindegyiket a saját formájába helyezik, a második kelesztéshez. A sütés ideje este jön el: a tésztát mogyoróval, mandulával és cukorszemcsékkel vonják be, majd megsütik. Mivel ez egy úgynevezett húzott tészta, a hűtése fordított helyzetben, szobahőmérsékleten történik, szintén egy éjszakán át. Ekkor érnek össze az ízek, és válik teljesen késszé a panettone.

3. nap: csomagolás

A harmadik nap reggelén jön el a csomagolás ideje, majd a panettone a boltok polcaira kerülhet.

Az Olaszboltban hatalmas választékot talál ebből a méltán világhírű finomságból és veronai testvéréből, a pandoroból. Forduljon hozzánk bizalommal, és használja ki kedvező panettone árainkat! 

Vásárlóink véleményei: