Aperitif italok egyenesen Itáliából

apritif italokKevesen tudják, de az aperitif italok fogyasztásának szokása Olaszországból származik. Ez az ország telis tele van gasztronómiai különlegességekkel, mind az ételek, mind pedig az italok terén. Az alábbiakban a legnépszerűbb olasz aperitif italokat mutatjuk be.

Világszerte népszerű az Aperol Spritz, ami tulajdonképpen egy könnyen elkészíthető koktél: három rész Prosecco, két rész Aperol és egy rész szódavízből áll, jégre töltve. Az olasz apritif italok másik kedvelt képviselője a Camparisoda, ami Campari és szóda keveréke, 10%-os alkoholtartalommal, általában jéggel felszolgálva. A Sanbitter-t akár gyerekek is fogyaszthatják, mivel alkoholmentes, ám a Campari kesernyés ízét nem nélkülözi. Az aperitif italok leghíresebb alkoholmentes képviselője azonban a Crodino, aminek a pontos receptje hétpecsétes titok, de az bizonyos, hogy gyógynövény kivonatból készül.

Amennyiben szeretne belekóstolni az olasz aperitif italok világába, a legjobb helyen jár, ugyanis nálunk kedvező áron vásárolhat belőlük! Ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken!

 

Vásárlóink véleményei: