A sambuca, az olaszok specialitása

sambucaSambuca többféle kiszerelésben kapható a Luxardotól! Tegyen vele egy próbát, fogyassza tisztán, kávéval, kávébabbal, vízzel, kólával vagy akár flambírozva!

Az olasz italok kapcsán általában elsőre a borok, az aperol spritz, a grappa és a limoncello ugrik be az emberek többségének, de ezek mellett nem szabad megfeledkezni a salmbuca-ról sem! Ez egy édes, csillagánizs ízű likőr, 38-44% közötti alkoholtartalommal

Az italt eredetileg a csillagánizs magjából nyert illóolajból és tiszta alkoholból készítik, cukorszirup hozzáadásával. A pontos receptet természetesen nem árulják el a gyártók. Ma már - az eredeti mellett - számos változatban kapható a sambuca, általában különféle gyümölcsökkel ízesítik. 

A sambuca fogyasztása

Az italt fogyasztják magában is, de sokféle fogyasztási mód ismert. Itt érdemes megemlíteni az ammazzacaffé-t is, amikor az erős kávét egy grappával vagy valamilyen likőrrel, például sambuca-val kísérik le, megakadályozva, hogy a kávé íze sokáig a szájban maradjon. 

A Sambuca con la mosca a jéggel és a három szem kávébabbal való fogyasztást jelenti. A jég következtében az amúgy átlátszó ital zavaros fehérré változik. A három szem kávébab az egészséget, a boldogságot és a gazdagságot jelképezi. A jég kiemeli a sambuca ízét, a kávészemek pedig még tovább fokozzák az ánizsos ízt. Sok olasz szereti sambuca-val édesíteni a kávéját

A sambuca vízzel hígítva is népszerű, így frissítőbb, de a fiatalok szeretik kólával is fogyasztani

A sambuca remek választás flambírozáshoz, számos különféle desszert ízesíthető így vele, például palacsinta vagy akár fagylalt. Érdemes kísérletezni, mert igazán finom ízkombinációk alakíthatók ki. 

Az Olaszboltban a világhírű Luxardo Sambuca kapható, többféle kiszerelésben. Amennyiben szeretné megízlelni ezt a különleges italt, rendeljen bátran webshopunkból vagy látogasson el személyesen a Mammut Bevásárlóközpontban található üzletünkbe! Hatalmas választékkal állunk rendelkezésére jellegzetes olasz finomságokból, Magyarország egyetlen valódi Olaszboltjában. 

Vásárlóink véleményei: