A panettone egy csodás olasz finomság a karácsonyi asztalon!

panettonePanettone hatalmas választékban, megbízható webshopból, gyors házhoz szállítással kapható. Keressen minket, rendelje meg Olaszország karácsonyi kedvencét!

Minden országnak megvannak a jellegzetes karácsonyi ételei. Ahogy nálunk a halászlé és a bejgli, az angoloknál a sült pulyka és a karácsonyi puding, az olaszoknál pedig a számtalan halas főfogás mellett a panettone és a pandoro.

panettone rendkívül mutatós, így méltó dísze a karácsonyi asztaloknak, de emellett nagyon finom is. Jellegzetesen olasz, puha, kelt tésztája van, amit mazsola és kandírozott gyümölcsök tesznek változatossá és izgalmassá. A hagyományos panettone titka a nagyon hosszú kelesztési idő, ami minimum 48-72 óra. Persze készíthető gyorsabban is, de az nem lesz az igazi, a tészta más ízű és állagú lesz, ezért nem éri meg siettetni a folyamatot. Ráadásul ez egy úgynevezett húzott tészta, amit sütés után fejjel lefelé kell hűteni, így ezért és a kelesztési idő miatt sem praktikus otthon készíteni. A panettonét az olaszok is több száz éve a helyi cukrászdában vagy pékségben veszik meg. Ma már a boltok polcain nagyon sokféle változata megtalálható, így a hagyományos mellett az olyan új ízeket is könnyen kipróbálhatjuk, mint a csokis, a kávés-csokis, a pisztáciakrémes vagy az ananászos-sárgabarackos.

Webshopunkban mindenféle olasz finomság helyet kap, így ez a méltán híres, jellegzetes karácsonyi desszert is. Nálunk a panettone ára is megfizethető, így nem kell vagyonokat költeni, ha egy kis különlegességgel szeretné valaki megkoronázni a karácsonyi vacsorát. Érdemes áttekinteni a kínálatunkat és a panettone mellett kipróbálni a pandorot is, ami szintén fenséges desszert.

Ön is szívesen megkóstolná Olaszország jellegzetes karácsonyi desszertjét? Vásároljon tőlünk kedvére panettonét, és ne legyen rest többfélét is kipróbálni! Rendelését leadhatja online, de személyesen is nagy szeretettel és készséges kiszolgálással várjuk a Mammut bevásárlóközpontban található üzletünkben.

Vásárlóink véleményei: