A durumtésztáról néhány szóban

durumtésztáról néhány szóbanEgészségesen enne finomat? Esetleg tervezi, hogy a bikini-szezonra lefaragna alakjából? Több helyről azt hallotta, hogy a diéta és a tészta kifejezések nem férnek meg egymás mellett? Elárulunk néhány fontos dolgot a durumtésztáról!

A mediterrán konyha egyik alappillére a durumtészta. Nem véletlenül, hiszen kitűnő tápanyag- és rosttartalma miatt jelentősen hozzájárul az egészség megőrzéséhez, alacsony kalóriatartalmának köszönhetően pedig a fogyni vágyók elsőszámú tápláléka lehet.

 

Napjainkban a fejlett országok lakosságának több mint felét jellemzik szív- és érrendszeri megbetegedések, ezek kialakulása pedig szoros összefüggésben van a magas koleszterinszinttel. Koleszterin csak az állati eredetű termékekben található, legtöbbet a belsőségek, tojássárgája, a vaj és a csirke bőre tartalmaz. A durumbúzát őrölve olyan magas fehérjetartalmú liszt keletkezik, melyből állati eredetű hozzávaló, azaz tojás hozzáadása nélkül is készülhet száraztészta.

A durumtésztát cukorbetegek is fogyaszthatják, hiszen a hagyományos eljárással készült tésztákhoz képest a glikémiás indexe kisebb, és csak csekély mértékben emeli meg a vércukorszintet.

Válogasson termékeink közül, találja meg azt, amely tökéletesen illeszkedik étrendjéhez és ízléséhez anélkül, hogy le kellene mondania egy olyan finomságról, mint a tészta! Kérdéseivel keressen minket bátran!

Vásárlóink véleményei: