Termékleírás
Kézzel készített panettone , tanyasi tojással, nádcukorral
Hagyományos recept alapján magas minőségű összetevőkből
Panettone készítésével 60 évvel ezelőtt kezdtek el foglalkozni, mivel minden szaktudásuk megvolt hozzá.
Hosszú évek kitartó munkája vezetett oda, hogy mára az Albertengo Panettone egyet jelent a magas minőséggel és a kizárólag természetes összetevőkkel.
A cég a mai napig családi kézben van és a kalácsaikat kézzel készítik.
Hagyomás módon, kovásszal kelesztik a süteményeket, melyek így sokáig megőrzik frisseségüket és lágy textúrájukat.
Törekszenek a hozzávalókat helyi termelőktől beszerezni,így kizárólag tanyasi tojást használnak, az IGP eredetvédett mogyoró a saját, helyi mogyoróerdőből kerül a tésztába, míg a sárgabarack Costigliole Saluzzo-ból. Az illatos őszibarack is a Monviso lábánál elterülő gyümölcsösökből való, innen az összetéveszthetelen íze és zamata.
A muskotályos boros Al Moscato panettone tökéletes összhangott mutat be két a világon mindenhol ismert Piedmonte-i specialitás között:
az Albertengo panettone és a Piedmonte-i muskotályos bor.
Nem nehéz kitalálni az Albertengo cég jövőjét: a gondos odafigyelés, a minőség iránti elkötelezettség és megfontolt növekedés a tradíció útján.